Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis!*
+50.000 tevreden kite klanten
Gratis bezorging vanaf 49,-

Shipping country

Language

Currency

Hoe pak ik mijn kitesurf boardbag in?

Zo pak je makkelijk jouw kitesurf boardbag in zonder problemen

Het is weer tijd om op kite vakantie te gaan en voor alle struggles die daarbij komen. We weten dat het nogal lastig kan zijn om al je spullen in te pakken zodat alles aan de eisen van een luchtvaartmaatschappij voldoet. Daarom hebben we speciaal voor jou een paar tips en tricks op een rijtje gezet.

Welke boardbag je moet aanschaffen

Als je een nieuwe boardbag gaat kopen moet je rekening houden met bepaalde dingen. De drie dingen waar je het meeste rekening mee moet houden zijn: gewicht, grootte en padding. Bij luchtvaartmaatschappijen is er altijd een maximum lengte en gewicht voor boardbags. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een maximum gewicht van 32kg en een maximum lengte van 3 meter. Dit verschilt per maatschappij, dus check zeker van te voren wat voor jou geldt om misverstanden te voorkomen.

Het beste is om de lichtste boardbag te zoeken, dan kan je extra veel kilo’s kwijt in de tas. Ook moet je kijken naar de padding. Er wordt aardig veel gegooid met de boardbag op het vliegveld, dus moet de boardbag ook bescherming bieden voor de spullen in de tas. Het is super handig om een boardbag met wieltjes te hebben. Zo kan je makkelijk je spullen rond rijden in plaats van dat je het moet sjouwen. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hier een paar voorbeelden die je eventueel zou kunnen halen:

  • Mystic Golfbag Pro Boardbag (3 kites + 2 boards*)
  • Kitemana Golf Aero Boardbag (3 kites + 1 board*)
  • Gearbag TEC Golf ION Boardbag (4 kites + 2 boards*)
  • Kitemana Mystic Matrix Square Boardbag (2 kites + 1 board*)
  • Mystic Elevate Lichtgewicht Square Boardbag (4 kites + 2 board*)
  • Check voor meer boardbags onze website
    *Deze aantallen zijn een indicatie en kunnen voor jou anders uitvallen.

    Hoe je jou boardbag zou moeten inpakken

    Het lastigste van de hele vakantie is al je kitespullen en bagage inpakken en ook nog onder het maximumgewicht te blijven. Voor bijna alle luchtvaartmaatschappijen geldt een maximumgewicht van 32kg. Check voordat je begint met inpakken hoe het zit bij jouw luchtvaartmaatschappij om eventuele kosten en problemen te voorkomen.

    De volgorde waarin je jou boardbag inpakt is heel belangrijk. De medewerkers op het vliegveld zijn namelijk niet zo voorzichtig met jouw spullen dan dat jij bent. Dit is de volgorde waarin je het beste je boardbag kan inpakken. Als je een surfplank meeneemt, moet deze apart worden verpakt, omdat ze veel kwetsbaarder zijn dan je twintip. Je zou als eerst je board in de boardbag moeten doen. Dit zorgt ervoor dat de tas een goede vorm heeft en makkelijk te rollen/tillen is. Op het board leg je dan je kites van onder naar boven. Hierna leg je al jou overige (kite)spullen in de boardbag.

    De eerste tip is om de windcondities te checken, zodat je weet welke kite maten je mee moet nemen. Dit kan ruimte en kilo’s schelen bij het inpakken. Het is natuurlijk het makkelijkste om al je kites mee te nemen zodat je zeker weet dat je met alle condities kan kiten.

    De tweede tip voor het inpakken van je boardbag is om al je kites uit de kite tassen te halen. Dit scheelt enorm veel ruimte en gewicht in je boardbag. Rol de kites uit en zorg ervoor dat ze droog en zandvrij zijn. Dit scheelt vaak alweer een paar kilo’s. Rol de kites als ze schoon zijn zo klein mogelijk op en leg de kites in de lengte in de tas. Om ze zo klein mogelijk te maken, pers je alle lucht uit de struts en de leading edge. Vouw vervolgens de kite van de wingtips naar de middelste strut in stroken van ongeveer 20 cm breed. Vouw het tenslotte zoals gewoonlijk in drieën.

    De derde tip is om één kite tas wel mee te nemen op vakantie. Als je deze niet meeneemt moet je de hele tijd sjouwen met al je spullen op vakantie en dat is ook niet handig. Je kan jou kites op locatie weer in je kite tas doen. Vaak passen er wel twee kites in één tas, dus je hoeft niet al je kite tassen mee te nemen. Je kan de kite tas, als hij niet te groot is, meenemen als handbagage. Je kite tas is behoorlijk groot, dus daar kan je dan ook aardig wat spullen in kwijt. Zo heb je toch je kite tas mee op vakantie en is je boardbag lichter. Voor deze tip moet je wel even op de site van de luchtvaartmaatschappij checken of je tas niet te groot is. Dit zijn in ieder geval de maten en het maximumgewicht van de handbagage voor Transavia, KLM en TUI:

  • Transavia: 55cm x 40cm x 25cm, max 10kg
  • KLM: 55cm x 35cm x 25cm, max 12kg
  • TUI: 55cm x 40cm x 20cm, max 10kg

    De vierde tip is voor je board. Doordat het personeel op het vliegveld niet zachtjes met jou spullen omgaan is de kans groot dat er beschadigingen aan je board kunnen komen als je deze niet goed inpakt. Haal als eerste je vinnen, straps en handle van je board af. Rol hierna je board in bijvoorbeeld je wetsuit of een paar handdoeken. Nu is je board optimaal beschermd tijdens de reis. Leg je board als eerste in je boardbag zodat je tas stabieler is tijdens het dragen/rollen.

    Tip vijf is om alle scherpen objecten zoals je board vinnen, schroeven, schroevendraaier en je pomp in een aparte tas te doen. Zo bescherm je al de andere spullen die in de tas zitten. Ook kan je alle kleine onderdelen in een zakje of tasje stoppen zodat je ze niet kwijt raakt.

    De zesde tip is om de slang van de pomp af te halen zodat die niet breekt tijdens de reis. De slang van een pomp is niet zo sterk en moet daarom ook niet strak ingepakt worden. Zorg ervoor dat de slang niet dubbel kan in de boardbag om te voorkomen dat hij kapot gaat.

    Tip nummer zeven is om je trapeze om een van je kites te doen. Dit zorgt voor meer ruimte in de boardbag en je kite wordt extra beschermt. Zorg er wel voor dat je trapeze helemaal droog is, dit scheelt weer heel wat kilo’s.

    De laatste tip is om al je contactgegevens in de boardbag te stoppen. Als je tas dan verloren raakt kan de luchtvaartmaatschappij jou makkelijk bereiken en de spullen snel naar de juiste bestemming sturen. Zorg er wel voor dat de gegevens niet zichtbaar zijn aan de buitenkant, want anders kunnen onbekenden al jouw persoonlijke gegevens bemachtigen.

    Tips voor op het vliegveld

    Om je boardbag mee te kunnen nemen in het vliegtuig moet je altijd van te voren plek reserveren bij de luchtmaatschappij waarmee je vliegt. Als je dit vooraf kan betalen zou ik jou aanraden om dat te doen. Vaak krijg je online een goedkopere prijs dan als je pas gaat betalen bij het inchecken. Het belangrijkste van allemaal is dat de boardbag aan de aangegeven maten en gewicht voldoet. Hier wordt heel streng op gecontroleerd en het kan veel geld kosten als jij je hier niet aanhoudt. Je boardbag kan ook geweigerd worden als hij te groot of te zwaar is.

    Er is een mogelijkheid om je boardbag gratis mee te nemen. Dit is niet heel erg aan te raden, omdat als je de boardbag moet openmaken bij het inchecken je het risico loopt dat je boardbag niet mee mag of dat je de volle mep moet betalen. Je hebt hiervoor een golf bag nodig, het kan niet met andere tassen. Als je een Flying Blue Member bent kan je een Flying Blue Golf voucher aanvragen om je ‘golf spullen’ gratis mee te nemen. Hier zit een maximum gewicht aan van 23kg. De voucher wordt gescand bij het inchecken, dus moet meegenomen worden naar het vliegveld. Je moet hiervoor wel overkomen als een golfer en niet als een kiter, dus trek je verkleedspullen maar uit de kast als je deze tip gaat uitproberen. Dit kan alleen als je vliegt met KLM, Air France, Air Mauritius, Aircalin of Air Corsica.

    Kom zo vroeg mogelijk naar het vliegveld toe om in te checken. Als je dan tegen problemen aanloopt heb je genoeg tijd om dit op te lossen. Neem een kopie mee van de eisen die de luchtmaatschappij stelt aan boardbags. Als je dan last hebt van problemen kan je altijd verantwoorden dat het bij hun op de site staat. Een goede tip is om de vrolijkste stewardess te kiezen bij het inchecken van je bagage. Een vrolijke stewardess ziet sneller iets door de vingers dan een stewardess die in een minder goede bui is. Hoe vroeg het ook is doe altijd vrolijk terug naar de medewerkers. Als je de boardbag gaat inchecken let dan goed op het bagagelabel en check of daar de juiste eindbestemming op staat. Dan weet je dat de boardbag naar de juiste plek wordt gestuurd.

    Als je op de locatie aankomt en je jou boardbag hebt opgehaald moet je deze altijd checken op beschadigingen. Als je de beschadigingen meteen meldt kan je waarschijnlijk een deel declareren bij de luchtvaartmaatschappij.

    Bereid je goed voor

    Je hebt natuurlijk altijd de kans dat je bagage kwijt raakt nadat je de bagage hebt ingecheckt. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden moet je ervoor zorgen dat de belangrijkste spullen in je handbagage zitten. Je zou waarschijnlijk zeggen dat je kites het aller belangrijkste zijn, maar die passen helaas niet in je handbagage. Zorg ervoor dat je een bikini of zwembroek in je handbagage hebt zitten. Vaak kan je op de bestemming kites huren en dan is het fijn dat je niet nog meer geld moet uitgeven aan spullen die je eindelijk al hebt. Ook is het handig om extra kleding, ondergoed, medicatie, opladers en cash mee te nemen in je handbagage. Als je al deze spullen in je handbagage hebt zitten ben je perfect voorbereid als je bagage kwijt raakt. Als je met een andere persoon gaat reizen zorg er dan voor dat je al je spullen over twee tassen verdeeld. Als er dan één tas kwijt raakt heb je altijd nog de spullen die je bij jou reispartner in de tas hebt gestopt.

    Checklist kite vakantie

    We hebben allemaal wel eens gehad dat je op vakantie ging en dat je op de locatie er achter kwam dat je iets vergeten was. We hebben daarom speciaal voor jou hieronder een checklist gemaakt van alle belangrijke dingen die je gedaan moet hebben en van alle spullen die je mee moet hebben op je kite vakantie.

  • Paspoort!! Dit lijkt mij wel heel logisch, want zonder kom je het land niet eens uit. Check ver voor je vakantie of je paspoort nog lang genoeg geldig is.
  • Vliegtickets
  • Pinpas of creditcard
  • Verzekering
  • Visum Check goed van te voren of je een visum nodig hebt om het land binnen te komen. Als je dit namelijk niet geregeld hebt kunnen ze weigeren jou het land binnen te laten.
  • Vaccinaties Dit kan je het best een tijd van te voren regelen. Vaak geldt er voor vaccinaties dat ze jou het beste beschermen nadat ze al een tijdje zijn toegediend.
  • Belangrijke medicatie
  • Kites Je kan ze natuurlijk ook op locatie huren, maar als je liever met jouw eigen kites vaart kan je ze natuurlijk niet vergeten.
  • Board
  • Bar
  • Trapeze
  • Wetsuit
  • Schoentjes Als je op plekken gaat kiten met rotsen of andere scherpe ondergronden is het belangrijk om schoentjes mee te nemen. Zo zijn je voeten helemaal beschermd tijdens het kiten.
  • Pomp
  • Kite repair set Dit is heel erg belangrijk, als je een repair set mee hebt kan je altijd je kite maken als hij kapot gaat op vakantie. Het kan namelijk zijn dat er geen kite shop in de buurt zit die dat kan doen.
  • Schroevendraaier
  • Extra schroeven We weten allemaal wel dat de schroeven van je board af en toe los gaan zitten en kwijt raken. Daarom is het handig om extra schroeven mee op reis te nemen.
  • Zonnebrand!!
  • Zonnebril
  • Camera Als je al jou te gekke kite moves wilt vast leggen op vakantie mag deze zeker niet vergeten worden. Vergeet ook geen SD kaart mee te nemen.
  • Opladers
  • Lycra of T-shirts Dit is een must als je naar een zonnig land gaat. De lycra beschermt je altijd tegen de zon, zodat je niet met een pijnlijke verbrandde rug en schouders rond hoeft te lopen.
  • Hoodie Vaak kan het in de warmere landen ‘s avonds wat kouder worden. Het is dan handig om een hoodie of trui mee te nemen.
  • Zwembroek of bikini
  • Overige kleding Hopelijk is het zo wat makkelijker geworden voor jou om je boardbag in te pakken en op vakantie te gaan. Als je goed checkt welke regels gelden voor jou vliegtuigmaatschappij en je bagage hieraan voldoet zouden er geen problemen moeten voordoen bij het inchecken van je bagage. Fijne vakantie!!

  • Toegevoegd aan winkelmand

    for
    Subtotaal € 0,00
    Verzendkosten NL € 0,00
    Totaalbedrag (excl. BTW) € 0,00

    U heeft geen product(en) in uw winkelwagen


    Hoe kunnen we je helpen?

    Bezoek de klantenservice voor advies

    Jouw cookie voorkeuren

    We gebruiken data en cookies om jou de beste ervaring en aanbiedingen op onze website, media en via onze advertenties te geven. Als je hiermee akkoord gaat, druk dan op de groene acceptatie knop! Voor meer informatie, klik hier of wijzig instellingen naar jouw voorkeur.

    Functionele

    Altijd actief

    Cookies die noodzakelijk zijn voor een goed functionerende website. Deze cookies zijn noodzakelijk om in te kunnen loggen, een aankoop te doen en soortgelijke activiteiten.

    Analytics cookies

    Om inzicht te krijgen in het functioneren van onze website en hoe we dit kunnen verbeteren. Waarmee we jou een betere ervaring op onze website kunnen bieden. Plaatsen we graag analytics cookies en verzamelen we analytics data.

    Advertentie cookies

    We willen jou de meest relevante communicatie op onze website en over andere digitale media en advertenties bieden. Om onze reclame en dergelijke communicatie te optimaliseren, plaatsen we graag advertentie cookies en verzamelen we promotionele data.

    Gegevensdeling

    Om de prestaties van onze advertentiecampagne te kunnen meten, hebben we inzicht nodig in wat goed werkt en wat minder goed werkt. Om jou de beste reclame-ervaring te bieden, delen we gebruikersgegevens met onze advertentieplatforms zoals Google en Meta.

    Personalisatie cookies

    We willen graag onze advertenties optimaliseren gebaseerd op jouw bezoek en activiteiten op onze website. Daarvoor plaatsen we cookies die dat inzichtelijk maken.Zo kunnen we onze reclame aanpassen aan jouw interesse en krijg je dus als eerste de beste aanbiedingen relevant voor jou door.

    Cookie - and Privacy beleid